Monika C.

 


 Szybki, aromatyczny, oryginalny obiad :) Nic dodać nic ująć. Mniam!


z sosem śmieatankowo pieczarkowym


***


Składniki ( 2 osoby) : 20 dag pieczarek ( lub dowolnych grzybów), łyżka soku z cytryny, łyżka masła, 250 ml śmietanki 30 %, łyżka śmietany 18%, sól, pieprz, natka pietruszki


Wykonanie: Z usmażyć 6 grubszych naleśników ( do ciasta dodajemy tylko sól). Pieczarki pokroić w grube plastry poddusić z masłem, sokiem z cytryny. Dusić aż odparuje woda. Podlać sos śmietanką, dodać śmietanę, sól, pieprz i dusić jeszcze ok 8 min aż sos lekko zgęstnieje. Dodać pietruszkę i wymieszać. Naleśniki zwinąć razem i pokroić w plastry. Polać sosem.


(nie piszę przepisu na ciasto naleśnikowe, w razie pytań piszcie;)


***


z sosem śmieatankowo pieczarkowym