Monika C.

 


Ulubiony deser mojego brata. Puszyste, lekkie jak pianka, nie zamulające, owocowe.


Nic dodać nic ująć:)


lekkie i puszyste ptasie mleczko


***


Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 4 galaretki ( po 2 rodzaje), 1 galaretka na wierzch i puszka brzoskwiń w sypropie


Wykonanie: Na spód pieczemy biszkopt z 4 lub 5 jaj. 2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wrzącej wody i tak samo z 2 pozostałymi galaretkami. Do gęstniejącej galaretki wlać 1/2 puszki mleka i zmiksować. Gęstniejące wylać na biszkopt. Tak samo postąpić z drugą galaretką i drugą połową mleka. Na stężałe mleczko pokroić odsączone brzoskwinie i wylać brzoskwiniową galaretkę. Pozostawić do stężenia.


***


lekkie i puszyste ptasie mleczko

Etykiety: 4 komentarze | edit post