Monika C.
                 Publikacja tego postu odbywa się po dość długiej przerwie. Bardzo się cieszę, że mogę ponownie publikować swoje notki. Aktualnie - kulinarnie najwięcej czasu zajmuje mi teraz robienie przetworów, dlatego właśnie im będę poświęcać najbliższe posty. Będą to sprawdzone przepisy, będzie mi bardzo miło jeśli w komentarzach zostawicie mi jakiś link do Waszych sprawdzonych przepisów:)
Dziś- sałatka ogórkowa- bardzo prosta a w smaku pyszna! Nie za ostra,nie za słodka, po prostu idealna:)
***
 Składniki: 5 kg ogórków (najlepiej małych), 4 duże cebule, 2 pęczki koperku
Do zalewy: 2 szkl octu, 2 szkl cukru, 4-5 łyżek soli, 2-3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego

Wykonanie: Ogórki umyć, obrać trochę niedokładnie. Wymieszać z pokrojonym koperkiem. Składniki zalewy zagotować, wlać do ogórków. Odstawić na 2-3 h do ich ,,przegryzienia". Po tym czasie wypełnić słoiki sałatką, pasteryzować ok 6-7 min od zagotowania wody w garnku.

http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/przetwory-3654bd86-ca24-4166-9006-60dc7b02728d#